Cerar: Slovenija bi mogla da bude most između SAD i Rusije

29. Nov 2016. | 09:36 | NV
cerar

Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da bi ta zemlja, u kojoj je rođena i odrasla buduća prva dama SAD Melania Trump, mogla da postane most između dvije supersile – SAD i Rusije – kada Melanijin suprug, Donald Trump, preuzme dužnost američkog predsjednika, prenosi danas AP.

“Ako SAD i Rusija pokrenu neku inicijativu u tom pravcu, Slovenija bi mogla da postane most između dvije supersile. Mi smo dokazali da smo sposobni da organizujemo takve sastanke”, rekao je Cerar američkoj agenciji.

On je kazao i da ga je Melania Trump prošle sedmice pozvala telefonom.

“Razgovarali smo na slovenačkom i čestitao sam njoj i njenom suprugu veliki izborni uspjeh, a potom sam razgovarao i sa Trumpom, koji mnogo toga zna o Sloveniji”, istakao je slovenački premijer, dodavši da je novog predsjednika SAD pozvao da dođe u Sloveniju i da je on pristao.

Kad je riječ o mogućnosti da Slovenija posreduje između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, Cerar kaže da je ta tema “samo dotaknuta” tokom njegovog razgovora sa Trumpom, ali da je to za sada sve.

“Spremni smo da veoma ozbiljno razmotrimo tu mogućnost, ali inicijativu moraju pokrenuti Trump i Putin”, zaključio je Cerar.

 

NV / Tanjug / foto foto mladina.si

Na vrh