CG: Katnić – Tužilaštvo ima dokaze o planu terorističkog napada

20. Oct 2016. | 22:04 | NV
278460

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da to tužilastvo ima dokaze da je organizovana kriminalna grupa planirala da izvrši terorističke napade na dan održavanja izbora 16.oktobra, a da oružje nije ušlo u Crnu Gori i da je uništeno.

“Imali su za cilj da podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u uniforme posebne jedinice Uprave policije, da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane. Ova teroristička grupa uz prolivanje nevine krvi građana je htjela da zauzme Skupštinu, zarobi premijera i komanduje Skupštinom”, rekao je Katnić crnogorskoj “TV Vijesti”.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore je kazao da spisak osumnjičenih nije konačan.

On je naveo da je Specijalnom tužilaštvu poznata kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebalo da pomogne uhapšenima iz Srbije.

“Za sve što govorim imam dokaze”, tvrdi Katnić.

On je rekao da je, prije nego što je grupa uhapšena, uspostavljena kontrola nad njima.

“Zaustavili smo da se oružje unese Crnu Goru”, rekao je Katnić, navodeći da oružje ne prikazuju, jer nisu dozvolili da uđe u Crnu Goru.

“Trebalo je da uđe preko granice sa Albanijom. Oružje je uništeno”, tvrdi Glavni specijalni tužilac Crne Gore.

Katnić je kazao da specijalno tužilaštvo radi najbrže što je moguće i da će brzo biti donijeta optužnica.

“Vjerujem da će je sud potvrditi”, rekao je Katnić.

“Vijesti” podsećaju da je nakon sejdnice crnogorske vlade saopšteno da je ona pozvala nadležne državne organe da u maksimalno kratkom roku predmet otkrivanja i procesuiranja lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivična dijela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju profesionalno dovedu do kraja i time obezbijede zaštitu države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa

“Imamo dokaze da su postojali još neki ljudi koji bi zajedno sa uhapšenima napali jedinice policije i vojske”, otkrio je glavni specijalni tužilac.

 

Tanjug / NV

Na vrh