Cikorija: Biljka koja pomaže protiv umora

Potrebno je da tri kašike korijena cikorije u prahu pomiješate sa kašikom kakao praha, prelijete ključalom vodom i ostavite da se malo ohladi

2. Oct 2015. | 16:42 | S.M
47699


S promjenom godišnjeg doba, posebno na prelasku iz ljeta u jesen, gotovo po pravilu nas stižu umor i bezvoljnost, čemu često ne možemo da se odupremo. Da biste tu promjenu lakše prebrodili, probajte već danas da podignete energiju i iskoristite je za lijepe stvari.

I za ovaj problem postoji prirodno rješenje – koktel protiv umora. Pravi se jednostavno i prijatnog je ukusa. Potrebno je da tri kašike korijena cikorije u prahu pomiješate sa kašikom kakao praha, prelijete ključalom vodom i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete da dodate med, kako biste pojačali ukus. Za pun efekat, pijte ga ujutru i popodne, a svakako izbjegavajte pred spavanje, jer će vam poremetiti san, pošto razbuđuje.

Cikorija je odličan stimulans, koji povećava fizičku energiju, popravlja raspoloženje, ubrzava metabolizam, jača sposobnost odbrane tijela od mnogih bolesti, a poboljšava i emocionalno stanje.

Oznake: >

Na vrh