Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju iz Željeznog Polja

29. Dec 2016. | 19:32 | NV
Izetbegović-delegacija Željeznog Polja%2c4

Sastanku su prisustvovali ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi ZDK Nurdžehan Šahinović, predsjednik Općinskog vijeća Žepča Muhamed Jusufović, te predsjednik Općinskog odbora SDA Žepča Ćazim Huskić.

Gospodin Huskić je u ime delegacije članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću iskazao zahvalnost za njegovu ulogu, lično zalaganje i pomoć u sanaciji šteta nastalih tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. godine, kada je Željezno Polje bilo jedno od najteže pogođenih dijelova države.

U razgovoru je bilo riječi i o dobrim međuetničkim odnosima na području općine Žepče, koji su došli do posebnog izražaja upravo u najtežim neprilikama kada su mještani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, jedni drugima nesebično pružali pomoć i podršku. Istaknuta je i pozitivna dinamika odnosa s rukovodstvom Općine Žepče.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je gostima čestitao na rezultatima postignutim u naporima da se život vrati u poplavama i klizištima razoreno Željezno Polje, i saniraju ogromne štete.

 

NV

Na vrh