Collina: Oduševljen sam onim što sam vidio u Sarajevu

“Obišao sam samo centar Sarajeva. Čuo sam da imate prelijepe planine. Nikada ranije nisam bio u Sarajevu. Impresioniran sam onim što sam vidio. Kada dođem sljedeći put, nadam se da ću imati priliku da ga više upoznam”, kazao je Pierluigi Collina u razgovoru za "Dnevni avaz"

9. Apr 2015. | 14:13 | S.K
39041

Njega nije potrebno posebno predstavljati, dovoljno je kazati da stiže iz Italije i da je brend među nogometnim sudijama širom svijeta.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) šest puta zaredom ga je izabrala za najboljeg.

Collina je jučer stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine, u posjeti "Intesa Sanpaolo banci", gdje je održao predavanje kao finansijski savjetnik.

“Bio sam finansijski savjetnik i prije nego sam završio nogometnu karijeru 2002. godine. Kada sam završio sa suđenjem, malo sam se aktivnije posvetio bankarstvu”, otkrio je Collina.

Na pitanje koja mu je najdraža utakmica u karijeri koju je sudio, Collina je s osmijehom odgovorio "odlično pitanje" i nakon kraćem premišljanja odgovorio:

“U karijeri sam sudio na mnogo utakmica. Zaista mi je teško izdvojiti koja je najdraža. Podvukao bih da mi je jedna od dražih koju sam sudio u Barceloni 1999. godine. Finale Lige prvaka između Bayerna i Manchester Uniteda, kada su Englezi za tri minuta postigli dva gola. Takve se utakmice pamte”, kazao je Collina za sutrašnje printano izdanje “Dnevnog avaza”.

Na vrh