Coutinho prešao u redove Barcelone za rekordan iznos

6. Jan 2018. | 22:35 | NV
coutinho

Barcelona je na početku zimskog prijelaznog roka u svoje redove uspjela dovesti igrača kojeg je željela dovesti i tokom prošlog ljetnog prijelaznog roka. Brazilac Philippe Coutinho napustio je engleski Liverpool za 160 miliona eura, od čega je 120 miliona fiksno, a ostalih 40 miliona će katalonski tim isplatiti Liverpoolu kroz različite bonuse, prenosi Marca.

Na ovaj način je Coutinho postao drugi najskuplji igrač na svijetu, poslije svog prijatelja Neymara koji je iz Barcelone ljetos otišao u francuski PSG za 222 miliona eura. Inače, Neymar je tokom igranja za Barcelonu više puta poručio upravi da je Coutinho pravi igrač za Barcelonu.

Na trećem mjestu se nalazi Ousmane Dembele za kojeg je Barca platila Borussiji Dortmund 105 miliona eura. Marca ističe da je novac za Coutinha do sada najveći iznos koji je platio jedan španski klub.

Coutinho će biti za nekoliko dana u Španiji na raspolaganju treneru Barcelone, ali neće moći pomoći ekipi u Ligi prvaka, jer je nastupao ove godine za Liverpool.

 

NV

Na vrh