Čović primio ambasadora Velike Britanije u BiH Edwarda Fergusona

23. Feb 2017. | 20:14 | NV
dr. Covic Ferguson 1

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je s ambasadorom Fergusonom o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji.

Zajednički je ocijenjeno da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije koje opterećuju reformske procese i skreću pažnju s evropskog puta Bosne i Hercegovine, a koje su u posljednje vrijeme vidno narušile medijsku klimu i opterećuju funkcioniranje države.

S tim u vezi sagovornici su se složili kako je nužno da institucije na svim nivoima nastave nesmetano ispunjavati reformske obaveze, naročito one koje se vežu za evropski put Bosne i Hercegovine.

Zaključeno je da je negativne posljedice cikličnih političkih kriza potrebno preduprijediti i neutralizirati posvećenim radom na implementaciji ključnih institucionalnih i privrednih reformi na svim nivoima putem kompromisa, dijaloga i funkcioniranja institucija.

Ambasador Ferguson na kraju susreta još je jednom istakao da će njegova zemlja i dalje nastaviti pružati punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

 

NV

Na vrh