Crnadak domaćin Lukšiću 9. decembra

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će biti domaćin ministru vanjskih poslova i evropskih integracija Igoru Lukšiću koji će boraviti u radnoj posjeti BiH 9. decembra, potvrdio je danas Feni Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministrastva inostranih poslova BiH

4. Dec 2015. | 13:15 | S.K
50945


Foto: FENA/Arhiv

To će biti prva bilateralna posjeta ministra Lukšića jednoj od susjednih zemalja nakon što je Crna Gora dobila pozivnicu za pristupanje NATO-u. Dva ministra će razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa naše zemlje i Crne Gore, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvaju ministarstava.

Regoje je dodao da će ministri Crnadak i Lukšić imati priliku za dodatne razgovore u okviru multilateralnog sastanka Partnerske komisije Američko-jadranske povelje (The US – Adriatic Charter – A5) koji će u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine Američko-jadranskom poveljom biti održan 10. decembra u Mostaru.

Ministar Crnadak će biti domaćin ovog skupa na kojem će učestvovati ministri vanjskih poslova i predstavnici zemalja A5. Teme sastanka će biti "Trenutno stanje odnosa u regionu i izgledi za daljnje evroatlantske integracije zemalja Američko-jadranske povelje" i "Najnoviji sigurnosni izazovi, jačanje regionalne saradnje i doprinos operacijama podrške miru", rekao je za Fenu Regoje.

Na vrh