Crnadak poručio Srbima u OS BiH: Vi pripadate RS-u i dijelite dobro i loše s narodom

25. Dec 2017. | 12:55 | NV
crnadak(29)

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak poslao je otvoreno pismo svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske.

“Povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj vam je poručio “da vas ne doživljava kao naše”,  kao ministar koji u Vijeću ministara BiH predstavlja Republiku Srpsku, želim vam poručiti da smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika.

Uvjeravam vas da vas narod Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom Republike Srpske.

Kao nekadašnji zamjenik ministra odbrane iz reda srpskog naroda upoznao sam mnoge od vas i lično sam se uvjerio da je među vama mnogo bivših boraca Vojske Republike Srpske, članova porodica poginulih boraca, vrijednih i čestitih ljudi, koji samo žele da u miru rade svoj posao i da se zajedno sa drugim narodima okrenu budućnosti.

Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njihove uloge u funkcionisanju sistema odbrane u BiH.

Poput vaših kolega iz SIPA-e, Granične policije, OBA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te svih drugih iz Republike Srpske zaposlenih u zajedničkim institucijama, najbolje ćete pomoći svom narodu, kao i svim ostalim u BiH, odgovorno radeći svoj posao, poštujući zakone i čuvajući Republiku Srpsku.

Na kraju, čestitam vam sve dolazeće praznike, a posebno 9. januar, Dan Republike Srpske, kao dan koji mora da bude dan jedinstva u Republici Srpskoj, a ne dan podjela”, navodi se u pismu ministra vanjskih poslova BiH.

 

NV / NAP

Na vrh