Crnogorci se i dalje sele u EU

Za manje od mjesec dana Crnu Goru je napustilo 1.100 građana, tvrde u nevladinoj organizaciji Euromost, a prenose podgoričke “Vijesti“

23. May 2015. | 17:41 | S.M
41209


Kako se navodi u saopštenju te NVO, od početka godine do danas je 4.600 građana napustilo Crnu Goru i uputilo se prema državama EU.

"Euromost je sa svojim aktivistima i ove sedmice propratio odlazak naših građana sa autobusima u srijedu i danas gdje smo evidentirali manji broj građana koji je otputovao prema državama EU naspram prošle sedmice, tako da smo u srijedu evidentirali samo jedan autobus i jedan kombi koji je iz pravca Bijelog Polja došao prazan i u Rožajama preuzeo pet porodica ili oko 20 građana i odvezao ih prema Novom Pazaru i dalje prema državama EU".

Iz Euromosta navode da su u srijedu evidentirali u popodnevnim satima autobus koji je bio poluprazan, te da ne znaju da li sada građane primaju na drugim mjestima zbog velike medijske pažnje. Tvrde da su ih vozači molili da ih ne fotografišu jer se putnici ljute.

"Jutros smo od 4 do 5.30 evidentirali tri puna autobusa sa porodicama, što je manji broj autobusa naspram prošle subote, gdje smo primjetili da nema autobusa koji su bili prošle subote, što govori da je moguće da je ove sedmice smanjen broj odlaska građana sa sjevera Crne Gore prema državama EU".

Iz Euromosta dodaju da pokušavaju da dođu i do zvaničnih podataka koliko se građana Crne Gore prijavilo za azil u ovoj godini.

Na vrh