Crnogorska policija sinoć uhapsila 20 državljanja Srbije

16. Oct 2016. | 15:58 | NV
827734e7c3d24c499e3e37e1e8b6d7cb

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović saopštio je da je tokom noći uhapšeno 20 državljana Srbije, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Policija traga za jednom osobom, piše crnogorski portal vijesti.me.

“Ova lica su osumnjičena da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali namjeru da prvo preuzmu automatsko oružje a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike”, saopštio je Stojanović.

U njegovom saopštenju piše da je 20 državljana Srbije uhapšeno tokom prethodne noći.

U akciji su učestvovali službenici Uprave policije u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

“Postupajući shodno operativinim i obavještajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 lica, državljana Republike Srbije, dok se za jednim licem, takođe državljaninom Srbije, traga”.

Ova hapšenja povezuju se današnjim izborima u Crnoj Gori.  Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je izjavio da ima “saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori”, prenose crnogorski mediji.

 

NV /vijesti.me

Na vrh