Cvijanović: Borba protiv terorizma sigurnosni prioritet Vlade RS

Borba protiv terorizma ostaje jedan od ključnih sigurnosnih prioriteta za Vladu Republike Srpske, izjavila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović, ističući da je RS čvrsto opredijeljena da u partnerstvu djeluje sa svim progresivnim snagama na suzbijanju ove sigurnosne prijetnje

13. Nov 2015. | 16:29 | S.M
49857


O ovom pitanju te aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situacij u RS i BiH, Cvijanović je danas u Njujorku razgovarala s upravnim direktorom i izvršnim potpredsjednikom Svjetskog jevrejskog kongresa Robertom Singerom.

Sagovornici su razgovarali i o položaju jevrejske zajednice u RS te izrazili zadovoljstvo činjenicom da je, uz podršku grada Banja Luka i entitetske vlade završena izgradnja Jevrejskog kulturnog centra sa sinagogom u najvećem gradu RS.

Istaknuto je i da su, zahvaljujući Predstavništvu RS u Jerusalimu, unaprijeđeni institucionalni odnosi između RS i države Izrael, a Cvijanović je zahvalila na podršci koju su Svjetski jevrejski kongres i Asocijacija najvažnijih jevrejskih organizacija u Americi pružili RS prethodnih godina, saopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je prethodno gostovala u radijskoj emisiji "Šou Džona Bečelora", zajedno sa izvršnim potpredsjednikom Savjeta predsjednika najvećih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Honlajnom.

Teme o kojima su razgovarali odnosile su se na saradnju RS i Izraela, na izazove migratske krize i bezbjednosne rizike sa kojima se suočavaju zemlje zapadnog Balkana.

(Agencija FENA)

Na vrh