Cvitanović: HNS zamišljen da koordinira društveni život Hrvata u BiH, sada služi samo Čoviću

13. Oct 2017. | 22:16 | NV
ilija_cvitanovic(1)

Sutra se na Kupresu održava sjednica Središnjeg odbora HDZ-a 1990 na kojoj će biti doneseno nekoliko odluka, među kojima je i odnos prema HNS-u te predstojećim izborima u BiH. Tim povodom u emisiji Dan uživo na N1 televiziji gostovao je predsjednik ove stranke lija Cvitanović.

Na pitanje da li će HDZ 1990 napustiti HNS, Cvitanović je rekao da je HDZ 1990 jedan od osnivača temelja HNS-a, ali da već dugo vremena nisu zadovljni odnosima u ovoj organizaciji, te da je “HNS postao instrument jedne stranke, jednog čovjeka, odnosno HDZ-a BiH i Dragana Čovića“

“Služi kao mehanizam za gušenje pluralizma i razvoja drugih političkih opcija kod Hrvata”, kazao je Cvitanović, prenosi Patria.

On je rekao da je HNS tijelo koje je zamišljeno kao krovno nacionalno tijelo koje bi koordiniralo ukupan društveni život Hrvata u BiH i koje ne bi bilo previše opterećeno političkim odnosima među političkim predstavnicima Hrvata u BiH.

“U ovom trenutku mogu vam reći da će moj prijedlog biti da raspravu usmjerimo ka nastupu HDZ-a 1990 na izborima, ka formiranju jednog političkog bloka koji će se na izborima ponuditi biračima kao mogućnost izbora mijenjanja ove loše politike predstavljanja Hrvata u BiH”, kazao je Cvitanović.

 

NV / NAP

Na vrh