Dačić: Srbija predlaže da se Putin i Trump sretnu u Beogradu

21. Mar 2018. | 23:02 | NV
Beograd, 2.januara 2014. - Premijer Srbije Ivica Dacic porucio je danas da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znaci da se plasi izbora, jer i ako ih bude, smatra da ce time biti "zapecacena sudbina opozicionih stranaka". Dacic je novinarima rekao da tema izbora nije aktuelna i ponovio da se prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vucic i on slazu da izbori nisu prioritet i da to nije na dnevnom redu, a da li ce biti promenjen odnos politickih snaga to je za neku kasniju raspravu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija predlaže da se najavljeni susret Vladimira Putina i Donalda Trumpa održi u Beogradu.

“Beograd je potpuno spreman da bude domaćin jednog takvog susreta koji ima planetarni značaj. Srbija, kao vojno neutralna zemlja, ima vanjskopolitički kapacitet da zajedno ugosti predsjednika Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država. To bi bila i najveća potvrda politike koju vodimo kao država”, rekao je Dačić za Sputnjik.

Beograd je već bio odabran kao “neutralan teren” i mjesto susreta ruskog i američkog pregovarača – Vladislava Surkova i Kurta Volkera, kada su u oktobru te dvije države razgovarale oko razrješenja krize u Ukrajini, prenosi blic.rs.

I ranije su iz Srbije dolazile ideje da se sastanak dvojice predsjednika održi u Beogradu, a ranije je i Slovenija također nudila ulogu posrednika između Trumpa i Putina, budući da je Trumpova supruga Melania iz Slovenije, a da zvanična Ljubljana ima dobre veze sa zvaničnom Moskvom.

 

NV

Na vrh