Danas svečana ceremonija predstavljanja zastave EYOF-a 2017

U organizaciji gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije, danas će biti održana svečana ceremonija predstavljanja zastave Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017), čime se službeno najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

6. Feb 2015. | 09:11 | S.K
35983

Početak manifestacije, okupljanje i polazak zastave EYOF-a ''tour busom", bit će održan ispred Administrativnog centra Grada Istočno Sarajevo između 10.00 i 10.30 sati, gdje će također biti organiziran program i obraćanje zvaničnika, najavljeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Zatim će ''tour bus'' sa zastavom i zvanicama nastaviti put prema Palama, gdje je planiran dolazak pred sjedište Općine u 11.15 sati, a posjeta Gradu Sarajevo je planirana za 11.45 sati. 

U Sarajevu će biti upriličen obilazak općina Kantona Sarajevo (prema Ilidži i glavnom saobraćajnicom nazad: Novi Grad – Novo Sarajevo – Centar – Stari Grad, obilazi Vijećnicu i zaustavlja se na Trgu ispred Katedrale).
Na trgu ispred Katedrale Srca Isusova, između 14.05 i 14.25 sati, predviđeno je druženje s građanima i turistima, uz dijeljenje promotivnog materijala o EYOF-u 2017.

Krajnja destinacija ceremonije je Olimpijska dvorana ''Juan Antonio Samaranch'' kompleksa Zetra. Tamo će se članovi hokejaških i klizačkih sarajevskih klubova družiti s građanima Sarajeva na besplatnom terminu klizanja od 14.30 do 15.30, kada je planiran dolazak olimpijske zastave s kojom će biti izveden simbolični performans. 

Na vrh