Dani otvorenih vrata Kabineta predsjedateljice Skupštine KS Ane Babić i u Novoj godini

12. Jan 2017. | 20:29 | NV
DSC_0112

Prijemom građana predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić nastavlja s aktivnostima započetim u protekloj godini. Tako je početkom ove sedmice otvorila vrata svog Kabineta za građane koji su se odazvali inicijativi da sa njom podijele svoje probleme, daju kritike, pohvale i prijedloge. Ranije je Babić istakla kako je ovaj vid komunikacije dobar način da bude informirana sa svakodnevnim problemima građana, te ostane u vezi s realnošću.

“Kada sjedite s građanima i razgovarate o njihovoj svakodnevnici, situacijama u kojima se nalaze, dobijete pravu sliku o tome šta se dešava u našem Kantonu. Sa građanima sam razgovarala na različite teme, pretežno lične prirode”, kazala je Ana Babić.

Praksa je pokazala da prednjače problemi stambene prirode, te bespravne gradnje. No, ovoga puta, ohrabreni kampanjom “Šutnja nije zlato”, koju je pokrenulo Udruženje “Žene ženama”, a u kojoj je predsjedavajuć Babić uzela učešće i poručila da se nasilje nad ženama tiče svih nas, građanke su se javljale i s tim problemom.

“Ranije su žene uglavnom šutjele, no posljednjih godina raste svijest u društvu i one postaju hrabrije znajući da postoje oni koji će im pružiti podršku. To je zločin i ne treba ga podupirati šutnjom. Treba staviti tačku na nasilje i pružiti ruku spasa zlostavljenim ženama”, poručila im je Babić.

Dani otvorenih vrata Kabineta za cilj imaju da pruže građanima mogućnost da lično razgovaraju s predstavnicima vlasti, kako bi se zajedničkim djelovanjem došlo do što boljih rezultata.

Svi zainteresirani koji žele zakazati sastanak s predsjedavajućom Skupštine KS Anom Babić, to mogu učiniti pozivom na broj 033/562-044.

 

NV

Oznake:

Na vrh