Davis Cup: Izvučeni parovi za susret s Grčkom

Damir Džumhur je izrazio zadovoljstvo što je Davis Cup ponovo u Sarajevu i pred domaćom publikom, te dodao da će on i Bašić učiniti sve da već nakon prvog dana imamo vodstvo od 2:0. Ulaz u dvoranu bit će slobodan

30. Jan 2014. | 15:02 | Almir Kasupović
18197

Žrijeb parova teniskog Davis Cup meča BiH-Grčka koji se igra u okviru prvog kola II grupe Euroafričke zone obavljen je danas u Sarajevu pod vodstvom Massima Morattia (ITA), supervizora ITF (Međunarodna teniska federacija). Izvlačenju parova prisustvovali su i sudije Milan Dmitrović (SRB) i Srđan Svjetlanović (BiH), te Hana Mehmedagić (BiH), šef sudijskog tima.

Tim Grčke iskoristio je pravo da 24 sata prije početka takmičenja napravi izmjenu igrača, te će umjesto ranije najavljenog Teodorosa Angelinosa igrati Mikos Konstantinos.

Parovi i satnica:
Petak, 31.1. 2014, 13h
Mirza Bašić – Alexandros Jakupovic
Damir Džumhur – Markos Kalovelonis
Subota 1.2.2014., 14h
Mirza Bašić/Tomislav Brkić – Alexandros Jakupovic/Markos Kalovelonis
Nedjelja 2.2.2014. 13h
Damir Džumhur – Alexandros Jakupovic
Mirza Bašić – Markos Kalovelonis

"Iako nisam ranije igrao protiv Jakupovica, poznajemo se već dugo i znam da je kvalitetan igrač", rekao je naš reprezentativac Mirza Bašić nakon žrijeba.

Damir Džumhur je izrazio zadovoljstvo što je Davis Cup ponovo u Sarajevu i pred domaćom publikom, te dodao da će on i Bašić učiniti sve da već nakon prvog dana imamo vodstvo od 2:0.

Selektor Amer Delić ponovio je da postoji mala trema jer je prvi put na čelu reprezentacije, ali vjeruje u pozitivan ishod meča zbog kvalitete njegovih igrača i očekivane podrške domaće publike.

Podsjećamo, teniski reprezentativci BiH i Grčke borit će se za prolaz u drugo kolo II zone Euroafričke grupe Davis Cupa u periodu od 31.januara do 2.februara u sarajevskoj dvorani „Ramiz Salčin“. Singlovi su na rasporedu u petak i nedjelju od 13h, dubl u subotu od 14h.

Ulaz u dvoranu bit će slobodan.

Na vrh