Davis Cup reprezentacija BiH u septembru igra protiv Litvanije u Sarajevu

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 12. do 14. septembra u Sarajevu ugostiti reprezentaciju Litvanije u odlučujućem meču za plasman u I grupu E/A Zone Davis Cup takmičenja što bi bio historijski uspjeh za bosanskohercegovački tenis

8. Aug 2014. | 19:50 | A.D
26777

Najbolji bh i litvanski teniseri odmjerit će snage u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin“ na Mojmilu.

"Naša Davis Cup reprezentacija je u ovoj dvorani ostvarila već dvije pobjede – u 2013. godini uz rezultat 4:1 bili smo bolji od Luksemburga, a u januaru 2014. godine sa 3:1 savladali smo najbolju selekciju Grčke. Nevjerovatnom gostujućom pobjedom u Helsinkiju sa 3:2 protiv favorizirane Finske predvođene Jarkom Neiminenom, izborili smo treće, finalno kolo II grupe E/A zone Davis Cup takmičenja u 2014.godini. Ukoliko naši teniseri pobijede u ovom meču, BiH će prvi put historiji ući u I grupu E/A zone gdje će nastaviti takmičenje 2015.godine", saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Selektor Amer Delić za meč s Litvanijom računa na isti tim koji je savladao Fince: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Rok za prijavu igrača je deset dana prije početka meča kada će biti poznat i sastav Litvanaca koji su, predvođeni Ricardasom Berankisom, u prethodnom kolu gostovali u Južnoj Africi gdje su savladali domaćine rezultatom 3:2.

Žrijeb mečeva zakazan je za 11. septembar, a susret BiH i Litvanije direktno će prenositi BHRT.

(Agencija FENA)

Na vrh