Davor Šuker: Hrvatska želi EURO 2020.

Predsjednik HNS-a želi 2020. ugostiti Europsko prvenstvo na nacionalnom stadionu u Zagrebu

3. Jan 2014. | 14:22 | I.Č
16967

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker izjavio je kako nema zapreke da se u zagrebačkom naselju Svetice postojeći nogometni stadion prenamijeni i da na tom mjestu bude stadion HNS-a i hrvatske nogometne reprezentacije.

Šuker podržava ideju da Zagreb bude sjedište nacionalnog stadiona za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon što je jučer Grad Zagreb službeno darovao HNS-u zemljište i stadion na Sveticama, Davor Šuker je rekao kako će HNS, uz financijsku podršku FIFA-e i UEFA-e, stadion prenamijeniti za potrebe hrvatske reprezentacije koja do sada nije imala svoj stadion.

"Tražimo nešto što je dostojno i za hrvatsku reprezentaciju i za Grad Zagreb. HNS ima svoje novce i uz potporu FIFA-e i UEFA-e ni jedna kuna poreznih obveznika iz Republike Hrvatske neće biti potrošena u ovaj projekt", rekao je Šuker i dodao da HNS namjerava napraviti i regionalne centre kad se napravi dobar projekt.

"Čekajte da vidite maketu, bit će prekrasan projekt", najavio je Davor Šuker i dodao kako će dvorana na Sveticama biti na raspolaganju i drugim zainteresiranim korisnicima, ne samo HNS-u.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji želi da Zagreb ima nacionalni stadion, unatoč željama Splita da preuzme tu ulogu, Šuker je bio jasan:

"Nemam ništa protiv Splita. Moj stav je da bude u Zagrebu. I daj Bože da ga imamo 2020., da budemo domaćini Europskog nogometnog prvenstva. Mi sad moramo odlučiti što će biti za pet godina", poručio je Šuker pojasnivši da već u četvrtom mjesecu na work shopu u FIFA-i i UEFA-i HNS mora odgovoriti je li za stadion kapaciteta od 55 hiljada ili ne.

"Molio bih ljude da vide da to nisu samo troškovi, nego ulaganje koje će se vratiti hrvatskoj državi", zaključio je Šuker.

Šuker je rekao kako će od premijera i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Ive Josipovića tražiti potporu u rješavanju pitanja stadiona na Sveticama kao centra nacionalne nogometne reprezentacije.

(AA)

Na vrh