Delegacije SDA i HDZ-a danas o konstituiranju vlasti na svim nivoima

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH bit će održan danas, s početkom u 15.00 sati, u sjedištu SDA u Sarajevu, najavljeno je iz te stranke

4. Nov 2014. | 08:37 | A.D
31143

Potpredsjednik SDA Senad Šepić kazao je Agenciji Fena da će se na sastanku razgovarati o konstituiranju vlasti na svim nivoima i osnovnim principima na kojima smatraju da treba da budu formirane vlade.

Po njegovim riječima, na prvom mjestu to podrazumijeva dogovor o formiranju stabilnih vlada na svim nivoima.

"Principi na kojima ćemo mi insistrirati će biti da se dogovorimo o pokretanju najvažnijih pitanja u zemlji koja se odnose na deblokadu evropskog puta i na ekonomski razvoj i zapošljavanje u BiH, koji predstavljaju najveći prioritet naših građana", kazao je Šepić.

Naveo je da obje ove stranke pripadaju grupaciji evropskih narodnih stranaka.

"U aprilu ove godine mi smo potpisali zajedničku deklaraciju o evropskim vrijednostima, gdje su osim ove dvije stranke bile još druge tri stranke koje su bliske grupaciji evropskih narodnih stranaka", kazao je Šepić.

Smatramo, dodao je, da se na tim principima može dogovoriti parlamentarna većina na svim nivoima i da tako mogu izgledati naredne vlade.

"To će biti jedan okvir na osnovu kojeg mi želimo da dogovorimo naredne korake o finaliziranju uspostave vlasti na svim nivoima", kazao je Šepić.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh