Dino Merlin održao izvanredan koncert u Cirihu

27. Nov 2016. | 12:59 | NV
IMG_5994

“Dvorana Stadthalle Dietikon sinoć je bila centralno mjesto kulturnih zbivanja u kantonu Cirih zbog rekordnog broja posjetilaca koji su prisustvovali vrhunskom show-u koji je u toj dvorani priredio sarajevski Čarobnjak Dino Merlin u okviru turneje Hotel Nacional.

Kako je najavio ko-organizator događaja, KND Event, koncert je bio muzičko-scenski spektakl kakav tamošnja publika još nije imala priliku doživjeti, te navodi da Dino Merlin uvijek iznova postavlja produkcijske standarde kojima dominira na muzičkom podneblju s kojeg dolazi.

Upravo tako je sinoć u Cirihu, u dvorani koja je već tradicionalno mjesto susreta Čarobnjaka i njegove vjerne publike, publika uživala u najmodernijoj produkciji dostupnoj u ovom dijelu svijeta, a podrazumijeva najmoderniji razglas i rasvjetu nadopunjenu i najnovijom laserskom tehnologijom koju koriste produkcijske ekipe odgovorne za posljednju turneju benda Coldplay, kao i u besprijekornoj set listi ispunjenoj hitovima u novim aranžmanima, virtuoznim izvedbama nekih od najeminentnijih bh. muzičara, te Dininoj neprikosnovenoj karizmi i energiji.

Podsjećamo, nakon sinoćnjeg koncerta u Cirihu, Dino Merlin naredne subote (03.12) osvaja zagrebačku Arenu, a u glavnom gradu Hrvatske atmosfera već ključa u iščekivanju Merlinovog dugoočekivanog povratka u ovu velebnu dvoranu. Potom, 10. 12. slijedi koncert u Beču koji je podržan od strane austrijskog ekonomskog diva Raiffeisen banke. Naposlijetku, kulminacija godine bit će u novogodišnjoj noći na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu!

 

NV / Dino Merlin Team

Na vrh