Dino Merlin spektakularnim koncertom oduševio publiku u Istanbulu

Dino Merlin se nakon osam godina sinoćnjim muzičko-scenskim spektaklom Hotel Nacional na najbolji način vratio u grad na Bosforu u sklopu turneje na kojoj promovira posljednji album "Hotel Nacional"

24. Apr 2016. | 11:17 | A.S.
Dino_Merlin

Ora Arena, inače prva namjenski dizajnirana i izgrađena turska arena za muzičke sadržaje u Turskoj, dočekala je u punom sjaju Dinu Merlina koji je show-om u trajanju od 2,5 sata na nogama držao istanbulsku publiku koja je njega i njegovu ekipu nagradila ovacijama.

Sinoćnji show obilježile su ne samo lijepe pjesme nego i vrhunska ekipa i performans po kojem će ovaj dugo očekivani koncert istanbulskoj publici ostati još dugo u pamćenju.

Koncert je započeo najvećim hitom sa Dininog posljednjeg albuma, pjesmom Školjka. Poslije Školjke redali su se dobro poznati novi i stari hitovi: “Kad čovjek voli ženu”, “Sve dok te bude imalo”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Mjesečina”, “Kad si rekla da me voliš”, “Rane”.

Kulminacija koncerta desila se tokom izvođenja pjesama “Eh da je tuga snijeg”, “Deset mlađa”, “Bosnom behar probeharao”. Posljednji taktovi pjesama “Zulejha” i “Undo”, dovele su atmosferu do usijanja, a i koncert do završetka. Nevjerovatna uzajamna energija publike i Dine daje nadu da do ponovnog susreta neće ponovo proći osam godina.

Na vrh