Diva svjetske operske scene Dominika Zamara nastupa u Sarajevu

8. May 2017. | 23:18 | NV
dominika-zamara-operna-diva

Talentovana sopranistica, diva svjetske opere , mlada dama, rođena 11. avgusta 1981. godine u Wrocławu, sada živi u Padovi, nakon turneje u Sjedinjem Američkim Državama nastupa u Domu Oružanih snaga u Sarajevu 21. 05. u 20 h.

Diplomirala je na Karol Lipinski Muzičkoj akademiji u Vroclavu (vokalni smjer) profesorice Barbare Ewe Werner. Doškolovavanje nastavlja na italijanskom Muzickom konzervatoriju u Veroni, gdje dalje obrazuje svoj glas u Bel-canto umjetnosti kod profesora Bruno Pola, Alide Ferrarini, Mirella Freni.

Godine 2008. počinje da nastupa širom svijeta. Od značajnijih nastupa iz regiona može se pomenuti da je nastupala u Narodnom pozorištu u Crnoj Gori u prisustvu predsjednika ove zemlje. U Italiji, u Padovi, dio je stalne postavke Opere gdje igra Mimi u operama La Boheme i Il Tabarro od Puccini (uloge Giorgietta i Amante).

U Beču dobija nagradu Zlatna sova (ekvivalent Oscara u klasičnoj muzici) za kategoriju klasična muzika i dostignuća opere.

U Sarajevu predstaviće se djelima Mauro Gulianija, Mozarta, Arijama za gitaru i glas. Nastupa u sarajevskom Domu Oružanih snaga 21. 05. 2017. godine u 20 h. Ulaz na koncert biće slobodan, saopšteno je iz udruženja IMKA.

 

NV

Na vrh