Dodik bio pozvan, ali nije došao u Ambasadu SAD na prijem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije sinoć prisustvovao tradicionalnom prijemu u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD, iako je bio pozvan, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP)

3. Jul 2014. | 16:58 | S.M
25201


Svi najviši državni i entitetskih zvaničnici se u pravilu odazivaju na poziv ambasade SAD pridružujući se tako obilježavanju najvažnijeg datuma u historiji SAD. Ovaj prijem je postao svojevrsni skup svih najvažnijih političkih, ali i diplomatskih, privrednih i javnih djelatnika koji se susreću jednom godišnje i neformalno razgovaraju. Dodik je ranio bio redovan gost, međutim, sinoć nije došao.

Iz Ambasade SAD su nam potvrdili da je Dodiku upućena pozivnica na prijem.

"Izabrani zvaničnici se nalaze na listi gostiju za prijem povodom 4. jula. To uključuje i predsjednike entiteta. Dodik je, obzirom na svoju funkciju bio pozvan na proslavu", rečeno je bh. novinskoj agenciji Patria iz Ambasade SAD.

Dodik je već nekoliko puta,ranije u javnosti verbalno napadao i kritizirao američku ambasadu i ambasadore, te su američki zvaničnici izbjegavali susrete sa predsjenikom RS prilikom posjeta Banja Luci, prenosi NAP.

(Agencija NAP)

Na vrh