Dodik: Izgraditi u RS-u mrežu autoputeva od 400 kilometara

2. Oct 2017. | 11:55 | NV
Milorad Dodik (9)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer da entitet Republika Srpska želi da nastavi gradnju mreže auto-puteva do granice sa Srbijom i unutar svoje teritorije u dužini od 400 kilometara, prenijela je Srna

“Dionica od Mahovljana do sela Drugovići povećava mrežu naših auto-puteva na 80 kilometara”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima nakon otvaranja dionice auto-puta “9. januar” (Banja Luka-Doboj) od Mahovljana do Drugovića, u dužini od 10 kilometara.

Dodik je zahvalio svima koji su podržali izgradnju auto-puta, kao i finansijskim institucijama koje su u tome učestvovale.

“Naredne godine biće završena trasa auto-puta do Prnjavora, a pregovaramo i za izgradnju auto-puta prema Šamcu i dalje”, naglasio je Dodik.

Predsjednik RS-a je ocijenio da izgradnjom auto-puteva entitet Republika Srpska mijenja izgled i da je realizacija velikih infrastrukturnih projekata civilizacijsko dostignuće.

Dodik je također govorio o povezivanju entiteta RS i Srbije, dovodeći u pitanje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. “Cilj nam je i da naši nastavni planovi i programi budu što više usklađeni jer je riječ o jednom narodu i kulturi”, poručio je predsjednik RS-a.

 

NV / Srna

Na vrh