Dodik: Izuzetno opasne konstrukcije o formiranju paravojnih jedinica, odbacujem te tvrdnje

13. Jan 2018. | 20:21 | NV
milorad_dodik_un

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da “predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice” su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika, prenosi Srna.

“Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj”, ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsjednika RS odbacuje takve tvrdnje.

Pojedini portali prenijeli su jučer informaciju da “predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice”.

Ambasada Ruske Federacije u BiH odbacila je tvrdnje da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice.

“Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati ovu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su prenijeli pojedini mediji”, rečeno je Srni iz Ambasade Ruske Federacije.

 

NV

Na vrh