Dodik želi u Predsjedništvo BiH: Priznajem dejtonsku BiH koju čine dva entiteta

3. Feb 2018. | 12:47 | NV
Milorad Dodik (9)

Milorad Dodik, predsjednik RS-a i SNSD-a gostujući na FACE TV ostavio je otvorenu mogućnost da će biti kandidat za Predsjedništvo BiH. U tom kontekstu je spomenuo i ime Mirka Šarovića za kojeg tvrdi da ima “američku podršku” te da on može dobiti veliki broj glasova Bošnjaka, a koje je Mladen Ivanić izgubio.

Na pitanje zašto ne ode iz politike, Dodik je kazao da sve “dok budem pobjeđivao bit ću ovdje”. Najavio je da će imati veliku podršku na predstojećim izborima.

Odgovarajući na pitanje šta ima protiv Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Dodik je kazao da nema ništa i da nisu lideri stranaka vjerovatno nikada ne bi ni razgovarali niti se poznavali. Dodik je “prognozirao” da će Izetbegović izgubiti i lidersku poziciju u SDA nakon što napusti Predsjedništvo BiH.

“On neće ostati lider u SDA nakon ovih izbora, bar ja tako pretpostavljam”, kazao je Dodik dodajući da je nakon izbora 2014. godine razgovarao sa Izetbegovićem, ali da su političke razlike između SDA i SNSD rezultirale da u vlast uđe Savez za promjene.

Dodik je kazao da nije protiv BiH, ali da on priznaje dejtonsku BiH koju čine dva entiteta i u koju se ne miješaju stranci.

Govoreći o tome ko će predstavljati bošnjački narod, Dodik je kazao da on poštuje bošnjački narod koji smatra poštenim i da će oni sebi izabrati predstavnika.

Dodik je kazao da smatra Dragana Čovića prijateljem i da dobro sarađuju i to će tako ostati.

 

NV / NAP

Na vrh