Dokumentarni film “Milo”: Priča o čovjeku koji je više od policajca

2. Mar 2018. | 19:55 | NV
milo-scekic

Dokumentarni film “Milo”, u produkciji Al Jazeere Balkans, kojeg potpisuje Fahrudin Bečić, izvršni producent ove televizije, govori o neobičnom policajcu Milu Šćekiću iz Kolašina, koji je pročitao hiljade knjiga, istražuje psihološke fenomene i neobjašnjive utjecaje, analizira umjetnost i filozofiju, povezuje književnost i religiju…

Šćekić zna napamet Kur’an časni i Sveto pismo, citira Dostojevskog, Thomasa Manna i Goethea, Krležu i Andrića, analizira Njegoša, izučava psihologiju, bavi se ezoterijom, metafizikom i filozofijom, govori poeziju, pomaže djeci s autizmom…

Bečić je dokumentarac o Milu snimao u Kolašinu i njegovoj okolini, na Durmitoru, u Podgorici, na Duklji, u Pljevljima i Sarajevu, prenosi portal vijesti.me.

Šćekić u filmu priča o svojim interesovanjima i nadanjima. Pripovijeda o umjetnosti i religiji, ljudima i božanskom. Analizira, citira svjetske mudrace i skromno izvodi zaključke.

“Film je priča o ljubavi, životu, ljudima, o lijepoj riječi, sretnim vremenima, o praštanju, pomirenju, razumijevanju i prihvatanju različitosti”, rekao je Šćekić na premijernom prikazivanju u Podgorici na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

“Ne tražimo različitosti, olako ćemo to naći. Potražimo ono što nas spaja. Teži je to put, ali mu kraj dodiruje vječnost. Svako od nas, ma koje vjere bio i ma kojeg Boga prizivao i slavio, u svom srcu i duši nosi najintimnije želje, nadu, ljubav i svoju skrivenu, osobnu vjeru, malu, krhku, nenametljivu, skrovitu, strpljivu, suzdržanu, radosnu. U nju je položeno blago života. Nikada nismo sami. Život nam uvijek na našim putevima šalje drugo biće”, dodao je Šćekić.

Osim obaveza koje ima kao policajac, volonter je u Konjičkom klubu “Budućnost”, gdje obučava djecu s poteškoćama u razvoju.

Šćekić je i student druge godine Filozofskog fakulteta u Nikšiću, piše portal vijesti.me.

Film možete pogledati na ovome linku.

 

NV

Na vrh