Kolumne>>

Dr. Nikola Samardžić: Razaranje Bosne bit će razaranje Srbije

1. Mar 2018. | 07:58 | Nikola Samardžić
Nikola_Samardzic_foto_medija_centar_color-3-678x382

Ne dolazi Dodik svako malo, da bi pravio Veliku Srbiju. Srbija će biti velika u Evropi.

On je prethodnica ruske okupacije, one koja nije uspjela 1944. i 1948.

Premijerka Cvijanović brine o našoj kulturnoj posebnosti. Da ne zaboravimo, kako da kravu vučemo za rep. Mediji su krenuli na Mladena Ivanića, Dodikovog konkurenta u Predsjedništvu BiH, koji je smetnja totalnoj dezintegraciji.

Razaranje Bosne bit će razaranje Srbije. Samo Srbije, svi su se susjedi unaprijed zaštitili.

Veličina Beograda bila je, nekad, u snazi asimilacije. Asimilacija je, međutim, bila moguća samo u jugoslovenskoj zajednici koja je Beogradu otvarala mentalni i kulturni prostor za pamet i talente.

U procesu rasturanja i srbijanskog i bosanskog srpskog društva, u Beograd se, najednom, nafukljalo nekoliko generacija pisaca, pjesnika, mislilaca, političara, umjetnika, i ratnih zločinaca, čija je jedina svrha da se razaranje nastavlja.

Tih polutalenata, i polusvijeta, puni su ih RTS, “Politika” i rezervni budžeti. Uvozi se i najgore od bošnjačkog naroda. Pošto je devastirana srpska, i svaka druga zajednica u Bosni, Beograd se utjeruje u kvislinšku agendu.

Zaustavljanjem Petog oktobra, Đinđićevim ubistvom, ustupanjem NIS-a i pljačkom primarnih resursa, sve do aktuelnog povlađivanja strateškim pritiscima i medijskoj propagandi novog staljinizma.

Lavrov je u pravu, biće Srbija Ukrajina. Ali kao Putinova Srbija. I Dodikova. Već smo je imali: politička ubistva, progoni novinara i svih slobodnih ljudi, opšta korupcija i vladavina organizovanog kriminala.

 

NV / INS

Na vrh