Drašković: Crna Gora je zatvorila Rusiji posljednja vrata na Balkanu

24. Dec 2017. | 19:37 | NV
VukDraskovic-mc

Vuk Drašković nije iznenađen odnosom Rusije prema Crnoj Gori, jer je kako kaže, njen politički i ekonomski cilj povratak na Balkan, a za to joj je potrebna i vojna potpora, javlja RTCG.

“Sve je, međutim, zauzeo NATO. Posljednja vrata kroz koja su mogli da uđu vojno do Srbije, Bosne, Makedonije bila su crnogorska. Onog trenutka kada je Crna Gora ušla u NATO ta vrata su zatvorena, tako da danas Rusija vojno ne može da dođe do nekih oblasti u kojima je već uveliko politički i propagando ukorijenjena, kao što je npr. Srbija, Republika Srpska”, kazao je Drašković gostujući u emisiji “Živa istina”.

Ruska propaganda je, ističe Drašković, znatno moćnija od zapadne.

“Ruska propaganda i njoj naklonjeni mediji ne priznaju činjenice, po principu – odvali šta ti god padne na pamet, a narod je mentalno sklon da to što je najbombastije, ne provjera, već samo prihvati”, kazao je Drašković.

Na opasku da je istina u Srbiji incident, a propaganda dominacija, Drašković je kazao da je propaganda dovedena do tih razmjera da za omladinu koja ne pamti ubistvo Katarine, postoji samo jedan zločin- a to je NATO bombardovanje Srbije ’99.

Drašković je komentarisao i sve češće optužbe od zamjenika pomoćnika američkog državnoig sekretara Hoyta Briana Jeea da Srbija ne može da sjedi na dvije stolice. Zvanično, objašnjava Drašković Srbija ide samo u jednom smjeru – prema Briselu.

“Ali, vi vidite da sprski voz koji ide prema Briselu, zapravo kao da je malo zalutao i krenuo ka Moskvi. To su te dvije stolice, koje je pominjao Hoyt Brian Jee, koji nije rekao ne možete sjedjeti na dvije stolice, već je to bio savjet ne može istovremeno da se ide i prema EU i evroazijskoj uniji“, zaključio je Drašković.

 

NV / RTCG

Na vrh