Draženka Subašić pristupila SDP-u

23. Mar 2018. | 15:06 | NV
drazenka(1)

Danas je  u prostorijama SDP BiH u Zenici u prisustvu predsjednika KO SDP BiH ZDK Senaida Begića i predsjednika GO SDP BiH Zenica Mladena Simića potpisivanjem pristupnice SDP BiH zastupnica u Skupštini ZDK i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Draženka Subašić pristupila Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine, javio je NAP.

Draženka Subašić će ubuduće u Skupštini ZDK djelovati kao samostalna zastupnica, a u sklopu Kluba zastupnika SDP BiH .

Ona je ranije bila član Demokratske fronte i sa liste ove stranke je ušla u Skupštinu ZDK i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz redova srpskog naroda.

Prilikom potpisivanja pristupnice Draženka Subašić je izjavila:

“Ideja socijaldemokratije je živa i nikad potrebnija BiH. Demokratska fronta kojoj sam pripadala je jako bitna karika koja je značajno doprinijela sačuvanju ideje građanske BiH i koja je promovisala vrijednosti socijaldemokratije u periodu od njenog osnivanja i danas. Bosna i Hercegovina se nalazi u prelomnom trenutku kada vrijednosti koje promovišu politički subjekti socijaldemokratske orjentacije moraju da zažive kao nikada do sada i kada građanski koncept kako mi vidimo BiH konačno mora da potisne etnonacionalani koncept, koji je doveo ovo društvo do skoro potpune nefunkcionalnosti. SDP BiH je organizaciono spremnija da se suoči sa izazovima koji su stavljeni pred stranke, prije svega građanske orijentacije u pogledu predstojećih izbora.”

 

NV

Na vrh