Dudić: "Vučić će tek sada da pokaže svoje pravo lice"

Sandžački muftija Mevlud ef. Dudić kazao je kako će Aleksandar Vučić, koji će biti novi premijer Srbije, svoje pravo lice i odnos prema Bošnjacima u Srbiji, ali i prema Bošnjacima u BiH, pokazati nakon formiranja Vlade

23. Mar 2014. | 12:40 | D.Z
20559

Muftija Dudić ističe da su prava Bošnjaka u Srbiji jako ugrožena i da su oni nezadovoljni svojim statusom u ovoj zemlji.

"Vučić je sada na potezu da pokaže koje je on zaista, i kakav je njegov odnos prema Bošnjacima. Do sada se mogao pravdati izjavama da nema većinu u vlasti. Ta priča sada pada u vodu. Vučić sada ima apsolutnu vlast u Srbiji, i sada je na potezu da se pokaže", rekao je Dudić.

Ef. Dudić smata da budući premijer Srbije sada mora biti jasniji i kada je riječ o odnosima u regionu. Prije svega, predsjedniku RS Miloradu Dodiku jasno mora kazati da mora poštivati cjelovitost BiH.

"Nema više taktiziranja sa Banja Lukom. Nema više ćutanja. Vučić sada mora jasno kazati svoj stav prema BiH", upozorava Dudić.

Komenirajući pobjedu SDA i Sulejmana Ugljanina u Sandžaku, na vanrednim izborima u Srbiji, muftija Dudić je kazao da se do sada nije uvjerio u sposobnost bošnjačkih političara da zaštite svoj narod u Srbiji, ali hoće da vjeruje da će se to u narednom periodu promijeniti.

"Vrijeme bi bilo da nešto i bošnjački političari urade za Bošnjake u Sandžaku, ali i za sve muslimane koji žive u Srbiji", kaže Dudić.

(Agencije)

Na vrh