Đukanović: Rusija novcem želi da utiče na crnogorske izbore

8. Oct 2016. | 20:26 | NV
milo djukanovic cdm.me

Crnogorski premijer Milo Đukanović večeras je optužio Rusiju da novcem pokušava kupiti izbornu volju crnogorskih građana preko opozicione koalicije, prenose regionalni mediji.

“I sada se pronalazi grupa partijskih lidera okupljenih oko koalicije Front koja očigledno sa velikom količinom novca ubačenom iz Rusije tajnim kanalima pokušava da utiče na rezultate izbora. Dakle, da žrtvuje nacionalne interese, da proda nacionalne interese Crne Gore da bi Rusija u svom odmjeravanju snaga sa Zapadom pokazala svoju važnost”, izjavio je Đukanović i iznio zanimljivo zapažanje o crnogorskoj historiji rekavši da “postoje ljudi koji su za malu svotu novca spremni da se poigraju sa nacionalnim interesima što je neodgovorno, nepatriotski i nedostojanstveno”, a da se to ranije nije dešavalo u Crnoj Gori ni kada je bila puno siromašnija.

“Godine 2006. su nam uz pomoć Vojislava Koštunice nudili da slijedimo srpske nacionalne interese, sada nam nude da slijedimo ruske nacionalne interese i jedno i drugo… znači nude nam da se odreknemo sebe”, dodao je Đukanović i poručio da on Crnu Goru vidi kao članicu NATO saveza i Evropske unije, jer je to interes te države.

NV/ foto cdm.me

Na vrh