Dušku Vujoševiću amputiran prst na lijevoj nozi

20. Sep 2017. | 22:11 | NV
vujosevic(8)

Selektoru Bosne i Hercegovine i najtrofejnijem stručnjaku u historiji Partizana kao posljedica početka gangrene hirurški je odstranjen domali prst lijeve noge kako ne bi došlo do daljih komplikacija, prenosi agencija Patria.

Vujošević je u izjavi za Kurir sport rekao da se osjeća dobro.

“Na kraju se ispostavilo da je potrebna hirurška intervencija zbog gangrene. Ovaj zahvat ne utiče na fukcionalnost, niti na stabilnost. Tretmanima koje sam imao u posljednje vrijeme u hiperbaričnoj komori, stanje je lokalizovano i spriječeno da se širi dalje, ali je ipak prst morao da bude odstranjen. Tako je smanjen rizik od veće opasnosti. Zahvat je obavio dr Lazar Davidović iz Kliničkog centra Srbije”, rekao je za Kurir Vujošević i dodao:

“Osjećam se dobro, mada bih, naravno, volio da do ovoga nije došlo. Međutim, ovako je bolje.”

Podsjećamo, Vujošević je hitno prebačen za Beograd iz Slovačke, gdje je na utakmici između Slovačke i BiH udario nogom od stol. Taj dio je pomodrio, a slovački ljekari su predložili da se podvrgne trentmanima u hiperbaričnoj komori.

To je donijelo određena poboljšanja, ali zbog šećerne bolesti procijenjeno je da je operacija najbolje rješenje u ovom trenutku.

“Očekuje se da će oporavak trajati koliko je uobičajeno za ovakve slučajeve. Ono što je sigurno jeste da neću moći učestvovati na trenerskom seminaru KS BiH, koji je zakazan za 13. oktobar. Ja se osjećam dobro i očekujem da će oporavak ići po planu. I očekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine”, poručio je Vujošević odmah nakon amputacije.

 

NV / NAP

Na vrh