Džeko: Pokazalo se još jednom da je lopta okrugla, sada sanjamo finale Lige prvaka

11. Apr 2018. | 21:05 | NV
dzeko1000

Napadač Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko briljirao je u uzvratnom meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Po izboru portala Football Italia on je igrač utakmice.

Roma je u Rimu slavila sa 3:0 i tako uspjela stići rezultat iz prve utakmice na Camp Nou od 4:1 za Katalonce.

U izjavi Džeko kaže da je poznata činjenica da su u žrijebu svi priželjkivali upravo Romu.

“Na kraju dobila nas je Barcelona i vjerujem da su bili zadovoljni zbog toga. Mi iskreno nismo bili zadovoljni što smo za protivnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu, ali jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je sve moguće. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica. Teško je igrati protiv njih, jer ako im daš loptu teško da ćeš se naigrati. Sinoć to nije bila ta Barcelona, mi smo od prve minute igrali presing i u zadnjih godina nikada nisam vidio Barcelonu ovako nemoćnu.  Mislim da nam je prvi go koji smo dao nam je snagu kao i publika koja je bila odlična”, kaže Džeko.

Naš kapiten i Romin heroj ističe da su sve ekipe koje su u polufinalu Lige pravka tamo zasluženo.

“Što se tiče želja za polufinalni meč moram reći svi su zasluženo tu i nema više favorita. Mislim da će se o Romi više pričati nego je to bilo prije utakmica s Barcelonom. San je da idemo u finale. Poslije toliko velikih dobrih utakmica koji smo odigrali pokazuje da imamo snagu i da možemo doći do cilja a to je finale. Dao sam šest govola u Ligi prvaka i to je najbolji učinak moj u ovom takmičenju, ali ja se nadam da neću ostati na tome, jer ima još utakmica”, dodao je Džeko.

Podsjećamo, naš igrač je najzaslužniji za najveći uspjeh Rome u historiji Lige prvaka. Roma je slavila sa 3:0 protiv velike Barcelone, te je nakon poraza od 4:1 u prvoj utakmici, uspjela ostvariti plasman u polufinale, prvi put u klupskoj historiji.

Džeko je doveo Romu u vodstvo u 6. minuti, da bi u 58. minuti izborio penal, koji je u gol pretvorio De Rossi. Konačnih 3:0 postavio je Manolas u 82. minuti.

 

NV / NAP

Na vrh