Džeko: Roma je moja budućnost

Edin Džeko negirao je spekulacije da napušta Romu

27. Jul 2016. | 13:27 | Dž.A.
Edin_Dzeko_Roma

Tridesetogodišnji bh. reprezentativac nije opravdao očekivanja navijača i čelnika kluba u debitantskoj sezoni u Seriji A, ali se čini da ga klub ne namjerava prodati. Otkako je Luciano Spalletti stao u zaštitu napadača, Džeko je potvrdio da nema namjeru otići.

“Moja budućnost je u Romi, priče (o odlasku) su samo spekulacije”, kazao je Džeko za “Corriere dello Sport”.

“Da sam želio napustiti Romu uradio bih to ranije. Treniram, a Spalletti će odlučiti da li ću biti u startnoj postavi. Odlazak Pjanića ništa ne mijenja. Izabrao sam Romu bez obzira na to ko me čeka tu, a Miralemovo prisustvo bilo je dodatni razlog zašto sam prihvatio ponudu, ali sam znao da nećemo uvijek igrati zajedno. Razumijem rivalstvo s Juventusom, ali to nije isto kao da je otišao u Lazio”, dodao je.

Bh. reprezentativac govorio je i o ciljevima kluba, s obzirom na potpunu dominaciju Juventusa u Seriji A, prenosi Football Italia.

“Nogomet je čudan sport, favoriti ne pobjeđuju uvijek. Prvo, važno je da uđemo u Ligu prvaka u augustu, nakon toga će biti lakše”, kazao je Džeko, naglasivši da bi trebalo biti više balansa u igri.

“Nisam grabljivac. Govorim iskreno. Da sam tip igrača koji postiže 50 golova po sezoni, očekivao bih da vrijedim 80 miliona eura i Roma me ne bi mogla dovesti”, zaključio je Džeko.

 

(FENA)

Oznake: >

Na vrh