Džumhur u prvom kolu Australian Opena

Naš najbolji teniser Damir Džumhur ostvario je historijski uspjeh plasiravši se u prvo kolo jednog Grand Slama i to Australian Opena

11. Jan 2014. | 08:46 | Semir Hambo
17315

U posljednjem kolu kvalifikacija za ovaj turnir Džumhur je salvadao Belgijanca Roberta Rubena Bemelmansa sa 7:6, 6:3. U veoma uzbudljivom meču Džumhur je napravio veliki podvig. Već u prvom setu imao je nekoliko break šansi, ali je Belgijanac uzvraćao istom mjerom. Prvi set naš teniser rješava u svoju korist u tie breaku sa uvjerljivih (7:1), te je poveo 1:0 u setovima.

Drugi set Belgijanac je otvorio dosta bolje te poveo 2:0 u gemovima, ali onda je Damir počeo da se vraća. Drugi set je riješio sa 6:3 u gemovima i tako izborio prvo kolo ovog velikog Grand Slam turnira.

Mogući protivnici u prvom kolu našem predstavniku su teniseri iz samog svjetskog vrha poput Fernanda Verdasca, Alexandr Dolgopolova, Juan Martin del Potra, Richard Gasqueta, zatim Florian Mayer, Victor Hanescu, Yen-Hsun Lu, Michael Llodra, Federico Delbonis, Julian Reister, Jan Hajek, Joao Sousa ili jedan od kvalifikanata.

Ovo je veliki uspjek i za bh. tenis a našem Damiru želimo puno sreće na turniru.

Na vrh