Edin Puhalo u Sloveniji traži pobjedu i borbu za titulu

7. Oct 2017. | 22:19 | NV
Iron Puki

Za bh. boksera Edina Puhala alias Iron Pukija 14. oktobar biće simboličan u uspješnoj bokserskoj karijeri. Naime, Iron Puki će tog dana u Sloveniji, u ljubljanskoj Areni Tivoli, imati svoj 14. profesionalni meč, u kojem će ukrstiti rukavice sa dobro rangiranim Mađarom Adamom Gyorkosom.

Važan meč za našeg boksera, koji mu, ukoliko završi pobjedom, otvara vrata da već u novembru ove godine boksuje za WBA ili WBC titulu, prenosit će Sportklub.

“Odradio sam odlične pripreme u Ulcinju u hotelu Edita, gdje sam imao vrhunske uslove za treniranje. U odličnoj sam formi i spremno dočekujem 14. oktobar, a nadam se i vjerujem da mogu pobijediti Mađara. Ostatak priprema sam odradio u svom „Iron Puki boxing kampu“ sa mojim timom i trenerom Narcisom Kalajdžićem. Zahvalio bih se svima koji me podržavaju, mojim sponzorima, ali i medijima koji uredno izvještavaju i prate moj rad”, poručio je Puhalo pred ovaj važan meč.

Podsjetimo, u dosadašnjih 13 profesionalnih mečeva Iron Puki zabilježio je svih 13 pobjeda od toga 12 nokautom. U posljednjem meču u avgustu ove godine, Puhalo je u Tesliću za samo dva minuta borbe nokautirao srbijanskog borca Milenka Samardžića.

 

NV

Oznake: >

Na vrh