Edon Pruti fudbaler Stevenagea: Odgovara mi engleski stil igre

16. Nov 2016. | 16:59 | NV
Edon Pruti

Edon Pruti talentovani 15-godišnji Sarajlija sa londonskom adresom svoju fudbalsku karijeru gradi u redovima engleskog drugoligaša FC Stevenage gdje je u kategoriji ( U15 i U16 ) nezamjenljiv na poziciji lijevog odbrambenog igrača.

Za BHDINFODESK iz Birminghama talentovani Edon Pruti je otkrio koja pozicija mu najviše leži: “S obzirom da sam “ljevak” najradje volim igrati centarhalfa a po potrebi dobro se  snalazim i na mjestu lijevog beka. Moj stil igre je tipičan za fudbal na Ostrvu, uvijek hladne glave čuvati loptu kada je to god potrebno, te u fazi odbrane dobiti što je više moguće duela. Obzirom na moju visinu (1.88 m) dominiram i u zračnim duelima tako da me i treneri u klubu forsiraju na ovoj poziciji za koju kažu da je idealna za mene”.

Inače Edon je za zeleni teren vezan od svoje devete godine, i naravno da je najvažnija sporedna stvar na svijetu usmjerila njegov život ka fudbalskim vodama. Pitali smo ga kako izgleda radna sedmica jednog mladog fudbalskog akademca  željnog uspjeha. “Trenutno sam na drugoj godini akademije FC Stevenage, uz redovno školovanje treniram tri puta sedmično, s obzirom da igram za dva uzrasta obično srijedom i subotom igramo zvanične utakmice, tako da mi samo nedelja ostane za druženje  sa familijom i prijateljima . Naporno je, ali posto imam veliku  želju da uspijem i jednog dana zaigram na velikoj sceni i u velikom timu to mi teško ne pada, pogotovo što imam veliku podršku moje porodice”, kaže Edon.

Kao i svaki mladi fudbaler Edon Pruti ima svoje uzore, njegovi su naravno sve redom odbrambeni  igrači, Kurt Zouma, John Stones,  Rio Ferdinand a od naših na prvom mjestu je Sead Kolašinac za kojeg smatra da će mu jednog dana biti i saigrač u reprenzentaciji Bosne i Hercegovine.

 

NV / BHDINFODESK

Na vrh