Šef Applea: Auto industriju očekuju ogromne promjene

Apple je navodno angažirao veliki broj ljudi za razvoj svog automobila, a traže i testni poligon. Direktor Tim Cook rekao je kako industriju čekaju velike promjene

20. Oct 2015. | 18:34 | S.M
48578


Informacije o Appleovom autu neprestano pristižu. Direktor kompanije Tim Cook nije se posebno trudio demantirati te navode na konferenciji Wall Street Journala u Kaliforniji.

Iako nije potvrdio navode oko Appleovog auta, Cook je na konferenciji govorio o budućnosti automobilske industrije. Tako je rekao da će vidjeti šta će oni raditi u budućnosti, ali da je cijena industrija pred točkom 'masovnih promjena', a ne samo evolucijskih promjena, prenosi Daily Mail.

Govoreći o planovima kompanije rekao je da je kratkoročni cilj ljudima donijeti iskustvo iPhonea u automobile, misleći na CarPlay. No, jasno je da imaju veće ambicije pa je rekao i da softver postaje sve važniji dio automobila budućnosti.

"Autonomna vožnja postaje sve važnija, a u skladu s tim se mijenja i puno sastavnih tehnologija automobila", rekao je Cook i dodao kao primjer prelazak na električni pogon.

"Tako da se čini da će ovdje stići ogromna promjena", rekao je.

Appleov operativni direktor Jef Williams rekao je na Code konferenciji u maju kako je 'auto ultimativni mobilni uređaj' i dodao brzo da 'istražuju brojna različita tržišta'.

Na vrh