Egipatski zvaničnik: Nema preživjelih u padu aviona

Iako su spasioci naveli da su čuli glasove putnika iz olupine ruskog aviona, neimenovani bezbjednosni zvaničnik je rekao da nema preživjelih u nesreći

31. Oct 2015. | 13:17 | S.M
49097


Iz ruskih izvora su stigli navodi da su svi putnici i članovi posade ruski državljani.

Izvor iz egipatskih službi bezbjednosti rekao je za njemačku agenciju DPA da niko od 224 putnika i članova posade nije preživio pad ruskog putničkog aviona na poluostrvu Sinaj u Egiptu, blizu teritorija koje kontrolišu teroristi.

Prethodno je neimenovani član egipatskog spasilačkog tima rekao je da se na mjestu pada ruskog aviona čuju glasovi preživjelih putnika.

”Postoji dio aviona sa putnicima unutra, spasilački tim pokušava da uđe u nadi da će naći preživjele”, rekao je neimenovani zvaničnik.

Egipatske vlasti su navele da su naišle na tijela stradalih putnika iz ruskog aviona koji je nestao sa radara u toku leta od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga.

Iz egipatske vojske je saopćeno da je do mjesta pada aviona bilo veoma teško doći pošto na Sinaju već duži period postoji problem sa terorističkim organizacijama.

Ruski putnički avion sa 220 putnika nestao je sa radara i srušio se u Egiptu, saopštili su ruski i egipatski zvaničnici.

Izvori iz ruske i egipatske Kontrole leta navode da je Airbus A320 na letu pod šifrom 7K9268 nestao iznad Sinaja i vjerovatno se srušio negdje u Egiptu.

Na vrh