Elzina Pirić: Iz SDA će istupiti 10.000 ljudi, osnivamo novu stranku

2. Mar 2018. | 17:06 | NV
kukic1(1)

Kompletan Općinski odbor Stranke demokratske akcije u Banovićima napustio je SDA, a u sali je bilo više stotina ljudi. Kako je za Patriju kazala Elzina Pirić bivša predsjednica OO Banovići SDA u samo jednom satu iz SDA su istupile 263 osobe.

Ona je najavila da će u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli s početkom u 14 sati u subotu biti održan Inicijativni kantonalni odbor na kojem će biti formirana nova politička stranka Pokret demokratske akcije.

Pirić je na pitanje da li će biti prisutan i Mirsad Kukić, smijenjeni čelnik KO SDA Tuzla kazala da on “nije dio ovog projekta te poštuje Statut i SDA”. Kukić je još uvijek član Predsjedništva SDA.

Skupu je prisustvovalo oko 1.200 ljudi, a Pirić je kazala da se očekuje istupanje 10.000 članova iz Stranke demokratske akcije.

Salom se prolamalo: “Svi smo mi Mirsad Kukić”, “Mi smo Kukini”, “Mirsad Kukić”…

Prisutni su poručili da će Pokret demokratske akcije njegovati principe bivših predsjednika SDA Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića.

Pirić je rekla da je iz SDA istupio 21 vijećnik, 30 članova Izvršnog i Općinskog odbora, načelnik, četiri kantonalna zastupnika, tri federalna zastupnika, jedan zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, rukovodstvo i izvršni direktori rudnika, direktori javnih preduzeća i ustanova te članstvo OO Banovići.

skup(12)

NV / NAP

Na vrh