Euroliga: Galatasaray slavio protiv Partizana

Nakon završene košarkaške utakmice Partizan Nis – Galatasaray (70:78), treneri oba tima ocenili su da je ključ utakmice u igračima sa klupe, tj. onih koji nisu započeli utakmicu u prvim petorkama

21. Feb 2014. | 08:37 | S.H
19162

Galatasaray Liv Hospital pobijedio je Partizan Nis rezultatom 78:70, u sedmom kolu Top 16 faze Euroleague, u Kombank Areni, u Beogradu.

Nakon utakmice trener Galatasaraya Engin Ataman istakao je da je ključ ove utakmice bio u "igračima sa klupe".

"Ključ ove utakmice su igrači s klupe, naši su više pokazali od igrača sa klupe Partizana", rekao je Ataman.

Prema riječima Atamana, njegov tim je ušao "emocionalno u meč" i početak je za svoj tim ocijenio kao loš.

"U prvoj četvrtini Partizan je imao 15 pokušaja šuta i 13 pogodaka, to nam je predstavljalo problem", naveo je.

Ono što je prelomilo igru Galatasaraya, kako je naveo Ataman, jeste ulazak u igru Adelmara s klupe, koji je uspješno čuvao Bogdana Bogdanovića, a pored toga Arslan i Guler, koji su takođe naknadno ušli u igru, unijeli su energiju.

"Nakon toga smo uspostavili kontrolu nad igrom, što je bilo jako važno", rekao je Ataman, istakavši da je ova pobjeda važna za njegov tim i da nije bilo lahko igrati u atmosferi kakva je večeras bila u Kombank Areni.

Trener Partizan Nisa Duško Vujošević čestitao je na pobjedi gostima iz Turske i naveo da je ekipa Galatasaraya sastavljena od izuzetnih igrača, ali da smatra da do večerašnje pobjede nisu lahko došli.

Vujošević se složio sa svojim kolegom u tome da su u ovoj utakmici odlučujući bili igrači sa klupe.

"U ovim uslovima igrači su dali svoj maksimum, prije svega mislim na nedostatak dva igrača i na nedovoljno dugu klupu", rekao je Vujošević.

On je istakao da su košarkaši Galatasaraya jako dobro šutirali, dijelom zbog odbrane Partizana koja je povremeno gubila koncentraciju, ali, kako je rekao "bilo je tu i dosta igrački izrađenih šuteva".

Najefikasniji večeras bili su, u ekipi Partizana Bogdan Bogdanović sa 23 postignuta poena, a u timu Galatasaraya sa 18 poena Henry Domercant.

Za ekipu Partizana, pored Bogdanovića (23), poene su postigli: MilenkoTepić (13), Joffrey Lauvregne (15), Musli Dejan (12), Mihajlo Andrić (2), Boris Dallo (2) i Đorđe Gagić (1).

Za Galatasaray, poene su postigli: Henry Domercant (18), Carlos Arroyo (16), Ender Arslan (10), Furkan Aldemir (9), Malik Hairston (9), Milan Mačvan (7), Sinan Guler (5), Cenk Akyol (3) i Pops Mensah-Bonsu (1).

(Agencije)

Na vrh