Fabrika cementa Lukavac dobitnik nagrade “Kristal soli 2016“

20. May 2017. | 16:53 | NV
FCL _manifestacija Kristal soli 2016 _Foto RTVSlon

Fabrika cementa Lukavac dobitnik je nagrade ”Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća. Na svečanoj ceremoniji ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016”, koja je održana sinoć  u Tuzli u organizaciji RTV Slon i pod poktiveteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, nagradu je primio generalni direktor FCL Izet Imamović.

“Nagrada je potvrda naše oprijedeljenosti na stalna ulaganja i modernizaciju fabrike s ciljem poboljšanja kvaliteta života i otvaranja novih radnih mjesta kako u lokalnoj zajednici tako i šire. Ujedno nam je i motivacija da dalje vrijedno radimo na zacrtanim investicionim projektima kojima konstantno unapređujemo ekološke aspekete našeg djelovanja, posebno u domenu iskorištavanja alternativnih goriva“, kazao je Imamović.

Stručni žiri “Kristala soli 2016“, sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih eksperata, dodijelio je sinoć ukupno 11 nagrada, osam nagrada u pet kategorija, te tri specijalne nagrade.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. godine je proglašena najvećom “green field“ investicijom i “Najboljim stranim investitorom“ u BiH. Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv “Zelena fabrika cementa“ koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.

 

NV

Na vrh