Film “Scream For Me Sarajevo” u takmičarskom programu RIIFF, Međunarodnog Film Festivala u Rhode Islandu

9. Aug 2017. | 21:11 | NV
SFMS1

Dokumentarni film “Scream For Me Sarajevo”, nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time, nastavlja svoj festivalski život gdje će već 12. augusta imati projekciju na prestižnom film festivalu RIIFF u američkoj državi Rhode Island.

Ovaj nagrađivani bh. film će se naći u takmičarskom programu pomenutogog festivala, što već samo od sebe predstavlja značajan uspjeh s obzirom da je film uvršten u takmičenje u konkurenciji od oko 6000 pristiglih filmova.

“Scream For Me Sarajevo”, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom.

“Jako je bitno da ovaj film ide dalje po svijetu i ispriča ovu posebnu priču, te da će na festivalu RIIFF biti premijerno prikazan za područje Sjeverne Amerike”, istakao je producent filma, Adnan Ćuhara.

SFMS2

NV

Na vrh