Flydubai uvodi letove za Podgoricu sa zaustavljanjem u Sarajevu

26. Sep 2017. | 20:55 | NV
Dubai Skyline

Avio-prevoznik sa sjedištem u Dubaiju je najavio letove za glavni grad Crne Gore, Podgoricu, koji će početi 1.novembra, saopšteno je iz te kompanije.

Sa dva leta sedmično, letovi će uključivati zaustavljanje u Sarajevu. Podgorica se pridružuje zračnoj mreži u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju. Flydubai će postati jedini prijevoznik sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji nudi direktnu zračnu vezu sa Podgoricom.

Komentirajući početak letova, Ghaith Al Ghaith, glavni izvršni direktor kompanije flydubai je rekao da “s pokretanjem letova za Podgoricu, svojim putnicima nudimo više načina da istražuju i otkrivaju Crnu Goru. Popularnost naših ljetnih letova za Tivat pokazala je kontinuiranu potražnju za većim pristupom ovom dijelu svijeta i drago nam je što ćemo redovno imati letove prema Crnoj Gori. ”

Podgorica svojim posjetiocima nudi mnogo toga za istraživanje, sa svojom šarmantnom arhitekturom, zelenilom i slikovitom okolinom, uz bogatu kulturu kafea i brojnih muzeja koje treba posjetiti. Nacionalni park Skadarsko jezero, dom najvećeg jezera u južnoj Europi, se nalazi na kratkoj udaljenosti od grada, a popularni priobalni grad Tivat udaljen je 90 minuta vožnje, pa je i to jedan od razloga za uspostavljanje ove avio linije.

“Ovom novom rutom, flydubai će postati prva avio-kompanija koja će ponuditi redovne usluge između Podgorice i Sarajeva”, rekao je Jeyhun Efendi, komercijalni potpredsjednik kompanije flydubai za UAE, EU, ME i CIS. “Radujemo se novim mogućnostima koje će ovi letovi ponuditi uz ekonomske tokove i turizam”, dodao je.

 

NV

Na vrh