“Gianni Schicchi", "Pobunjenik M.K." i "Palčica" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo u destak posljednjih dana dembra gledatelji će moći pogledati “Gianni Schicchi", "Pobunjenik M.K." i "Palčicu"

22. Dec 2014. | 11:58 | A.D
33705

U utorak, 23. decembra 2014. u 19:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo gledatelji će moći pogledati komičnu operu Giacomo Puccinia “Gianni Schicchi”. U predstavi učestvuju solisti i hor Opere NPS, Sarajevska filharmonija, kojom će dirigovati Andrija Pavlič gost iz Austrije.

U srijedu, 24. decembra 2014. u 19:30 sati, bit će izvedena predstava “Pobunjenik M. K.” koja je rađena prema tekstu Heinricha von Kleista “Michael Kohlhaas”, u režiji Nermina Hamzagića.

Glumačke kreacije u predstavi “Pobunjenik M. K.” ostvarit će Amar Selimović, Dženana Džanić, Maja Izetbegović, Enes Salković, Aleksandar Seksan i Vedrana Seksan.

Predstava Pobunjenik M.K. nastala je u koprodukciji Internacionalnog festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo, uz podršku East West Centra.

U petak, 26. decembra 2014. na sceni NPS sa početkom u 12:00 sati, sarajevska publika imat će priliku pogledati baletnu predstavu “Palčica” koreografkinje Nermine Damian, prema bajci Hansa Christiana Andersena, saopćeno je iz Press služne Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na vrh