Golden State na korak do šampionske titule nakon pobjede u Clevelandu

8. Jun 2017. | 19:04 | NV
cle-warr fox

Ekipa Golden State Warriorsa je na korak od titule u NBA ligi, nakon što su sinoć pobjedili ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 113:118.

Bila je to još jedna sjajna utakmica gostujućeg tima, koji je još jednom pokazao zašto je ove godine najbolji tim u NBA ligi.

Domaći Cavaliersi igrali su veoma dobro, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv raspoloženih gostiju.

LeBron James je ubacio 39 poena i tome dodao 11 skokova i 9 asistencija i proveo je na terenu čak 46 minuta. Kyrie Irving je na terenu proveo 44 minuta i postigao 38 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Smith je dodao 16, Love 9, Korver 8, Shumpert 2 i Jefferson 1.

Sa druge strane, gosti su imali širinu u igri. Durant je ubacio za 41 minutu 31 poen i tome dodao 9 skokova i 4 asistencije. Klay Thompson je za 41 minut ubacio 30 poena i tome dodao 5 skokova i dvije asistencije. Stephen Curry je dodao 26 poena, 13 skokova i 6 asistencija. Ostatak ekipe je dobro pratio pomenuti trojac, pa su Green sa 8, Iguodala i West sa po 7 i Livingston sa 6 poena Warriorsima donijeli potrebnu širinu za ovu važnu pobjedu. Pogađali su čak McGee i rookie McCaw.

Ovom pobjedom Warriorsi su došli do 15 uzastopne pobjede u finalu i nedostaje im još jedna pobjeda da ostvare ono što niko ranije nije – osvajanje titule bez poraza u doigravanju.

Kevin Durant je sinoć postao tek treći igrač koji u odigravanju ima prosjek od najmanje 25 postignutih poena po utakmici, a Curry je pogodio 32. uzastopno slobodno bacanje u finalu NBA lige, što je rekord.

Naredna utakmica se igra opet u Clevelandu već 10. juna.

 

NV / foto Fox Sports

Na vrh