Govedarica: Ivanić kandidat PDP-a, SDS će predložiti drugog

24. Jan 2018. | 18:07 | NV
govedarica(1)

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas Srni da će kandidat Saveza za promjene (SzP) na predstojećim opštim izborima za jednu od pojedinačnih funkcija biti Mladen Ivanić iz PDP-a, dok će drugog kandidata predložiti SDS.

“O tome da li će Ivanić biti kandidovan za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH raspravljaće stranački organi, dok će Glavni odbor SDS-a u narednom periodu dati svog kandidata za jednu od tih funkcija”, pojasnio je Govedarica.

On je potvrdio da je danas u Doboju održan sastanak predstavnika stranaka koje čine SzP na kojem su razmatrane teme u vezi sa izborima i da je atmosfera na ovom, kao i na ranijim sastancima ove političke grupacije, bila veoma dobra i pozitivna, što je poseban kvalitet “za razliku od političkih partija iz vlasti koje očigledno ne mogu da se dogovore o mnogim pitanjima”.

“Razmatrali smo kandidate koji mogu da nose program i politike SzP-a, a koji mogu biti apsolutna garancija da će te politike i sprovesti. Zajednički nam je cilj pobjeda za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i promjene koje su potrebne narodu”, istakao je Govedarica.

 

NV

Na vrh