Govedarica: U “Srbskoj časti“ nisu humanitarci

18. Jan 2018. | 23:02 | NV
vukota govedarica foto sds

Organizacija koja se naziva “Srbska čast” nema nikakve veze s humanitarizmom, kazao je danas novinarima u Istočnom Sarajevu predsjednik Srpske demokratske strake (SDS) Vukota Govedarica tokom zasjedanja Predsjedništva te stranke, prenosi RTV BN.

Novinarima je još potvrdio da su članovi stranačkog Predsjedništva podržali ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića u njegovim naporima da predstavi istinu kada je u pitanju ta organizacija.

Govedarica tvrdi da su članovi te grupe zapravo kriminalci koji se terete za različita krivična djela među kojima su trgovina drogama, prostitucija, ali i za postavljanje eksplozivnih naprava.

Sve to ukazuje, kaže predsjednik SDS-a, da oni ne mogu imati ikakvu vezu s humanitarizmom, dodajući da su se vješto skrili iza tog plašta.

Takođe navodi da se samim tim postavlja i pitanje otkud da je vrh Republike Srpske toliko blizak s njima zbog čega je pozvao vladajuću strukturu da razmisli da li je takav režimski pristup ono što treba građanima Republike Srpske.

”Cilj te organizacije je da proizvode pritisak na političke neistomišljenike sadašnjeg režima i to na Mektića, mene i druge članove SDS-a i Saveza za promjene, a drugi cilj je izazivanje straha kod svakoga ko se ne slaže sa ovim režimom i smatra da RS-u trebaju korjenite promjene nakon izbora”, pojasnio je Govedarica.

Istakao je da postoje saznanja da organizacija “Srbska čast” priprema spiskove nepodobnih Srba u političkom smislu, uglednih Srba koji smatraju da su RS potrebne promjene i aktivista SDS-a i ostalih opozicionih partija u RS.

 

NV

Na vrh